Top 6 beste Indische zomersalades

Beste Indische zomersalades

Zes beste Indische zomersalades

Met deze temperaturen denk ik altijd aan eten. Door de hitte eet ik liever vaker per dag, maar kleinere porties dan normaal. Eigenlijk net zoals iedereen in Azië doet. 7X per dag een snack of kleine maaltijd dat licht, gezond en smakelijk is. Zo een hapje vult meteen de hoeveelheid zout aan die je verliest bij warm weer.

Dit zijn mijn zes favoriete Indische salades voor dit soort warme dagen. Ze hebben allerlei schattige namen, zoals koeloeban, oerapan, karedok en toemis.

Het zijn wat minder bekende Indische salades maar daarom zeker niet minder smakelijk. Ze zijn allemaal super gezond en super smaakvol en een prachtige ‘side dish’ voor bij de BBQ bijvoorbeeld.

Dit is mijn top 6 beste Indische zomersalades

Koeloeban

Koeloeban is net zoiets als Oerapan; een mix van groenten met kokosschaafsel en veel verschillende kruiden. Door de kruidenmix voor Koeloeban gaat kentjoer. Ik ben dol op kentjoer. Deze wortel geeft een sterke smaak af. Je hebt er maar een beetje van nodig.

Sajoer Toemis Bajam

Handje voor handje voeg ik de spinazie toe aan de gebakken boemboe van ui, knoflook, sambal en laos. De spinazie hoeft maar heel kort, anders wordt het te zacht. Perfect voor mij vis op de BBQ.

Oerapan

Dit is andijvie op z’n Indisch. De andijvie krijgt een saus van natte kokos met overheerlijke kruiden. Je hoeft er bijna niets bij te eten, zo lekker is dit vegetarische gerecht en mag zeker niet onbreken in mijn lijstje van de zes beste Indische zomersalades.

Karedok

Deze karedok salade zit zo vol vezels en anti-oxidanten en is er bovendien een waar je je vingers bij op eet. Door de salade gaan onder andere rauwe boontjes, aubergine en kool. De dressing is op basis van pinda’s.

Petjel

Nou als dit niet gezond is ;-). Zelfs met de pindasaus erbij – die best licht is- eet je vandaag je wekelijkse behoefte aan groente bij elkaar ;-). Het lijkt op gado-gado maar wordt geserveerd zonder eitjes of tempeh. Ook is de petjelsaus een beetje anders dan de gado-gado saus.

Lalab van Komkommer I

Lalab van Komkommer

Dit is niet meer dan een overheerlijke zelfgemaakte sambal waar je komkommer indoopt. Beb Vuyk beschrijft in haar gerecht prachtig hoe je dat doet. Met sambal trassi is dit heerlijk, maar elke zelfgemaakte sambal leent zich uitstekend. Ga hier direct naar alle (20+) sambals op dit blog.


Direct de keuken in met Pisang Susu? Dat kan nu met de Gerechtenwaaier. Voor 10 euro (+verzendkosten) heeft u de waaier met 20 originele recepten in huis. Klik op de banner hieronder om te bestellen. Print Friendly, PDF & Email

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *