Werken met Pisang Susu

Werken met mij? Het kan! Ik schrijf over (Indisch) eten, ontwikkel op verzoek recepten, geef workshops en kookdemonstraties. Ik bouw op maat multimediale food artikelen en (food)websites.

Mijn achtergrond is mediapsychologie en journalistiek. Ik maakte 12 jaar voor het Jeugdjournaal hun online nieuwsportal in beeld, tekst en video. Daarna verzorgde ik nog jaren als eindredacteur NOS.nl.

Mijn passie is altijd koken geweest en sinds wij terug zijn van 3 jaar Azië waar we gewerkt, gewoond en gereisd hebben, ben ik dat veel meer gaan doen.


Recepten en artikelen

Op verzoek ontwikkel ik allerlei soorten recepten meestal met een Aziatische twist. Vegan, of juist heel traditioneel? Ik laat graag mijn creativiteit de vrije loop en laat me inspireren door oude kookboeken, de Aziatische keuken en de laatste foodtrends.

Krant of tijdschrift

Voor het Straatjournaal (redactie Haarlem) en website van tijdschrift Moesson maak ik elke maand een recept op maat. Ik ontwikkel recepten aan de hand van thema’s of rubrieken maar zo duurzaam mogelijk. Ik zoek naar niet voor de hand liggende ingredienten die altijd gezond zijn.

Naast de maandrecepten ga ik ook voor het Straatjournaal op reportage voor artikelen over eten en eetevenementen. Samen met de sommelier van de krant gaan we op pad om over verschillende hapjes en drankjes en de combi daarvan een mening te geven.

Kookdemonstratie

Tijdens een Pisang Susu kookdemonstratie laat ik in 20 minuten zien hoe makkelijk het is om Indisch eten te maken. Een koude tomatensalade met ketjap (lalab tomaat) bijvoorbeeld of een pittige bumbu bali telor (ei-gerecht).

Met verse kruiden en de beste producten is een Indisch gerecht zo klaar, lekker en gezond.

Hieronder een impressie van de Pisang Susu Kookshow voor Boemboe Bali Telor en de Lalab van Tomaat.

Webdesign

Naast eten, koken en bloggen ben ik webdesigner. Ik bouw allerlei soorten websites en blogs; van babyblogs die opa en oma cadeau doen, tot uitgebreide webshops en multimediale websites. Ik geef social media advies en bewerk beeld en video. Op zoek naar een profi website zonder te veel te betalen? Bekijk mijn webdesignbureau op Toko Domis.

Meer weten? Neem gerust contact met mij op.