Indische Kookworkshops op 23 en 30 mei, kom je ook?

Op 23 en 30 mei 2018 geef ik twee workshops in Amsterdam! Dus voor wie manis wil leren bakken of een paar heerlijke streetfood gerechten wilt leren maken kan naar Amsterdam komen voor een avond heerlijk snoepen en koken!

Ga hier direct naar de inschrijving: [su_button url=”http://www.eat2gather.nl/workshops-op-open-inschrijving/indische-kookcursus/” background=”#2fd4e0″ wide=”yes” center=”yes” icon=”icon: pencil-square-o”]SCHRIJF JE IN VOOR DE INDISCHE KOOKWORKSHOP[/su_button]


Indonesisch of Indisch eten* is niet alleen erg gezond, maar bovendien vreselijk lekker. In de Indische keuken wordt niet gewoon gegeten, maar eerder de hele tijd gesnoept. Om Indisch te kunnen koken moet je wel wat basiskennis hebben om je gerecht tot een succes te maken.

Samen met Eat2Gather organiseer ik in Amsterdam workshops die starten in de maand mei.

Op de 23ste gaan we ons concentreren op manis (zoet!). We gaan klepon maken in twee kleuren, maar ook kue lapis, roti kukus, wajik en zoete bapao.

Op de 30ste staat Indonesische ‘streetfood‘ op het menu. We gaan ons concentreren op thuisgemaakte martabak, hartige bapao, lemper en pangsiet.

Tijdens de cursus blijf je proeven, snoepen en eten. Kom dus niet met een volle maag ;-).

Workshopavonden in de Amsterdamse Jordaan vinden plaats op: 

  • 23 en 30 mei

*Indonesisch of Indisch? Als ik het over de Indonesische keuken heb dan bedoel ik de hedendaagse keuken. In de Indische keuken worden de gerechten van gemaakt zoals oma vroeger deed. Typisch Indisch eten vind je terug in de rijsttafel. Ook smoorgerechten zijn typisch Indisch.

Wat gaan we maken?


23 mei
Workshop 3: Manis

De Indische keuken kent ontelbare zoete gerechten die zonder oven worden bereid. We gaan een hele set maken waarvan direct gesmuld kan worden, zoals kue lapis, klepon, wadjik en roti kukus.


30 mei
Workshop 4: Streetfood 

In sjieke restaurants worden ze niet verkocht, maar op straat zeker wel. Deze keer maken we echte Indonesische hartige snacks die prima thuis te bereiden zijn en waar je geen kaki lima voor nodig hebt zoals bapao, lemper, martabak en pangsiet.

Kosten

60 euro pp inclusief btw per workshop.

Dranken

Tijdens de workshops wordt er thee en water met sereh en komkommer geserveerd. Andere dranken kun je per consumptie afrekenen.

Locatie

Laurierstraat 250, Amsterdam

Tijd

18:00 – 21:00 uur

[su_button url=”http://www.eat2gather.nl/workshops-op-open-inschrijving/indische-kookcursus/” background=”#2fd4e0″ wide=”yes” center=”yes” icon=”icon: pencil-square-o”]SCHRIJF JE IN VOOR DE INDISCHE KOOKWORKSHOP[/su_button]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *