Roti Kukus die altijd lukt

Roti kukus
Roti kukus met bruine suiker

Best trots ben ik op mijn eigen roti kukus recept. Deze Indische stoomcake is niet moeilijk te maken, maar je moet wel de bereiding precies volgen, anders dreigt een kukus toch te mislukken.

Opengebarsten of niet

Ik heb dit recept vaak, heel vaak gemaakt en tot nu toe krijg ik altijd een prachtig gerezen cake, luchtiger dan elke sponscake. Ik heb wel eens gehoord dat een kukus persé van boven opengebarsten moet zijn; ‘alleen dan is het een echte roti kukus’. Misschien is dat zou, bewijzen kan ik het niet. Iedereen maakt ‘m anders. De Indische volkskeuken; zoveel families, zoveel recepten. Bij mij gaat het erom dat ‘ie super luchtig en zacht is.

Wil je persé een opengebarsten cake zorg dan dat het vergiet waarin je de cake stoomt krap is dan kan de cake alleen maar naar boven rijzen en barsten. Ook kreeg ik nog een tip voor een opengebarste kukus (zie comments) van Petrus: ‘De oplossing is (volgens mij) een vorm of vergiet gebruiken dat kleiner is dan de stomer waardoor de stoom ook aan de bovenkant van het beslag kan komen’.

Stoomcake met pandan
Roti kukus met pandan

Binnen 40 minuten op tafel

Het recept is gebaseerd op een oud recept van mijn oma. Maar haar recept lukte niet altijd (cake stortte soms in) dus heb ik verder geëxperimenteerd. De reden voor het soms instorten van de cake: het stoommandje. Een mandje of vergiet met veel gaatjes is de oplossing. Dan lukt deze stoomcake altijd!

Je kunt gula Jawa of donkere suiker gebruiken in plaats van de gewone basterdsuiker. Als de suiker superdonker is, kan je de donkere suiker met de gewone basterdsuiker mengen. (75 gram donkere suiker, 75 gram gewone).

Wil je ook binnen 40 minuten een dampende roti kukus op tafel? Kijk dan verder. Hieronder eerst mijn roti kukus recept in video. Daaronder het recept in tekst en foto’s.

Roti kukus à la Pisang Susu goed voor 4 personen, totale bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

 • 4 eieren
 • 150 gram basterdsuiker (wit of bruin is ook lekker)
 • 150 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 zakjes vanille suiker
 • mespuntje zout

Tip: wil je je cake nog luchtiger dan ‘ie al wordt: giet dan 80-100 ml 7-up bij het beslag en mix het even door.

Tip: voor een mooie marmer in de cake doe pandan of chocola door het beslag.

Cake met Javaanse suiker
Roti kukus met Javaanse suiker

Bereiding

 1. Zet een grote pan op het vuur met voldoende water om ruim 25 minuten te kunnen stomen. Het water mag het vergiet niet raken.
 2. Zorg voor een vergiet met veel gaatjes dat perfect in de pan past (dat is belangrijk) en een dunne zakdoek waarin je het beslag straks giet.
 3. Doe de eitjes en alle suiker en zout bij elkaar en mix op hoge stand tot het luchtig is en lichtgeel van kleur (ongeveer 5 minuten mixen).
 4. Zeef de bloem.
 5. Schep de bloem met een spatel door het beslag (geen mixer gebruiken).
 6. Breng water in de pan aan de kook, zet het vergiet gedeelte erop en leg de zakdoek erin.
 7. Giet voorzichtig het beslag in de zakdoek.
 8. Knoop om de deksel een theedoek en zet deze op de pan.
 9. Stoom de roti kukus 25 minuten.

Een roti kukus stoom je in een dunne doek in een vergiet met veel gaatjes bovenop een pan met kokend water. Ik knoop een theedoek om de rand zodat de stoom niet weg kan. Ook knoop ik een theedoek om de deksel om druppels op te vangen. Zo maken ze geen gaten in je kukus.

vergiet in pan

Het water moet flink koken als het beslag in het vergiet wordt gegoten.

Voor het beslag doe ik de eitjes en alle suiker bij elkaar en mix op hoge stand tot het luchtig is en lichtgeel van kleur (ongeveer 5 minuten mixen).

mixen van eieren

De bloem zeef ik en schep het rustig door het beslag. Ik gebruik hiervoor een spatel en niet de mixer, anders sla je de lucht uit het beslag.

bloem zeven

Zorg dat je het meel goed doorschept, zodat het opnieuw een glad en luchtig beslag wordt.

beslag met spatel

Als je water flink kookt, giet ik voorzichtig het beslag in de doek, die in het vergiet ligt.

Dan deksel erop en niet meer open doen (anders stort ‘ie alsnog in).

Laat je cake 25 minuten stomen.

Dan het leuke moment. Het deksel mag eraf en zie daar een prachtig gerezen cake!

Til het geheel voorzichtig met doek en al uit de pan. Dan een minuut laten koelen en dan de theedoek eraf halen. Die plakt eraan vast, dat is normaal.

roti kukus klaar

Roomboter

Roti kukus wordt vaak gegeten met een lik (room)boter erop. Warm is ‘ie het best, maar de volgende dag als plakje bij het ontbijt is ‘ie ook geweldig.

In het cakebeslag kan ook pandan worden gemengd of chocola.

Meer ideeën zien? Bekijk mijn Pinterest board met allerlei stoomcake opties :-).


De Pisang Susu Gerechtenwaaier bestaat uit 20 originele recepten, in handzaam formaat voor op het aanrecht. Klik op de banner hieronder om te bestellen voor 10 euro (+verzendkosten).


Dit vind je misschien ook leuk...

63 reacties

 1. Dory Hoebink schreef:

  Vandaag gemaakt in de stomer en perfect gelukt, alleen de onderkant van de theedoek los te maken, vond ik lastig. Het recept is makkelijk en snel gedaan.

  • Pauline Chavannes de Senerpont Domis schreef:

   Oh Dory, wat leuk om te horen! De theedoek blijft er echt aan vastplakken, klopt hoort zo, zoals het papiertje aan een bakpao. Ik leg de doek erna even in de week en dan hups de wasmachine in. Leuk he een cake in een doek stomen? Vrienden kijken altijd verbaasd wat ik nu weer doe 😉 Blij dat het recept staat en goed werkt! Ik denk dat ik straks ook weer even een kukus maken ga. Zo gezellig 😉

  • Bianca schreef:

   Hoi hoi. Kleine vraagje. Als je 7 up wilt toevoegen doe je dat ba de eieren en dan mixen of na de bloem en er dan doorheen scheppen? Wil hem zo gaan proberen ben benieuwd. Dank je wel alvast. Oh ja ben dol op al je recepten die ik tot nu toe heb gemaakt. Goede uitleg ook altijd dank je wel

 2. Niels schreef:

  Gister was hij mislukt, toen heb ik dit recept + tips gevonden. Hij is erg goed gelukt, hij smaakt precies als die van mij oma altijd smaakte! Bedankt!

  • Pauline Chavannes de Senerpont Domis schreef:

   Niels, wat een leuk bericht! Dank je wel. Het is een fijn recept he. Nog niet mislukt bij mij 😉 Zo vervelend als ie instort of niet volledig gestoomd. Want stiekem is het natuurlijk de makkelijkste cake ooit. En de lekkerste 😉 Fijn dat je er blij mee bent. Groetjes, Pauline

 3. Stephen schreef:

  Hi Pauline, interessante uiteenzetting. Ik en mijn vader ergeren ons aan het weer niet lukken van een roti kukus terwijl het familie recept wel gewerkt heeft. Allerlei herinneringen heb ik als klein kind aan de Roto kukus van mijn overleden moeder. Sponzig, luchtig, opgewarmd en dan boter erop smeren. aduh. Gisteren op 1e Kerstdag hadden we het er weer over. Het zit hem niet in het gebruik van Seven Up. Toen las ik je artikel. Het zit hem idd in de stoomgaatjes! Als ik kijk hoeveel keer de cake ongaar was, dan zit de kern van het probleem idd in het aantal stoomgaatjes. Ik heb waarschijnlijk een te kleine rijstkoker om het beslag van de cake op gelijkmatige manier te garen. Ik ga het uitproberen met een vergiet en ik laat het je weten!

  Andere vraag: ik zie dat je roti kukus niet zo gerezen is. Waar ligt dat dan aan?
  Mvg,

  Stephen Tittel

  • Pauline Chavannes de Senerpont Domis schreef:

   hihi wat grappig dat je zelf ook zit te bedenken hoe het toch kan dat de kukus niet lukt. Ik heb heel wat uitgeprobeerd en inderdaad, de pan en de hoeveelheid beslag is bepalend. Ik gebruik geen 7-up. Kan wel, hoeft niet maar is ook ander recept. Dit is zonder 7-up en hij knapt ook niet open aan de bovenkant. Het lijkt alsof deze kukus niet gerezen is, maar is ie wel hoor. De hoeveelheid beslag heb ik aangepast zodat dus altijd lukt maar wordt dan niet zo hoog, wel altijd goed en luchtig! 😉 Ik ben zo benieuwd hoe het je is vergaan! 😉

 4. Stephen schreef:

  Ha Pauline, ik snap werkelijk niet de combinatie van ingrediënten, wellicht kun jij een tipje van de sluier oplichten. Waarom gebruik je basterd suiker en kristal suiker in plaats van 1 soort suiker? Dat van de vanille suiker snap ik. Daarnaast mis ik de Seven Up|Bron water combinatie. Heeft dat een reden?

  Ik ben het nu aan het maken volgens jou recept, in een kleine rijststomer met 2 theedoeken (in de pan en om het deksel).

  Oh ja, je geeft aan dat het 25 minuten duurt om het te stomen. Je beschrijft niet hoe je het moet checken dat het gaar is. Ik neem aan dat je dat met een prikker doet. Stel dat het niet gaar is, stoom je de cake dan net zolang door totdat er geen mengsel meer aan je prikker blijft hangen, net zoals bij een normale cake? Wellicht allemaal voor de hand liggend, maar de roti kukus blijft voor veel mensen nog steeds een raadsel……

  • Pauline Chavannes de Senerpont Domis schreef:

   Beste Stephen! Wat leuk dat je de Roti Kukus wilt uit proberen. Dit recept is ons familierecept. Wij gebruiken nooit 7-up. Kan wel, maar dat is een ander recept. Het is niet nodig om toch een luchtige cake te krijgen. Onze kukus knapt niet open van boven. Ik gebruik twee soorten suiker omdat basterd suiker net wat fijner is en maakt de cake wat zachter. Je kan het proberen met een soort suiker, maar ik heb geprobeerd om een recept te maken dat nooit mislukt en na veel uitgeprobeer, is dit toch de beste combi.

   Checken of ie gaar is doe je inderdaad met een breinaald of sate prikker. Als je mn video bekijkt zie je hoe ik dat doe!

   Succes ermee. Ik hoor graag hoe het je is gegaan!

 5. Lucien schreef:

  Ziet er heerlijk uit , mijn stomer is werkelijk prachtig maar te weinig doorlaat van stoom voor de roto kukus… Ga hem straks maken en hoe dan ook blaas ik hem naar binnen ……

 6. Marcella schreef:

  Nergens om, maar een roti kukus hoort altijd open te barsten aan de boven kant en voor de luchtigheid idd WEL 7 up of zelfs bier of ander koolzuurhoudende vloeistof erin.

 7. Mary jonathans schreef:

  Mijn recept is iets anders.
  Bij is het
  200 gram suiker
  250 gram bloem
  4 eieren
  Zakje vanillesuiker
  Beetje zout
  1 theelepel bakpoeder
  Verder zelfde manier van bereiden.

 8. Mario C schreef:

  Mijn moeder deed beetje bier in voor de gist (of had ze zin in bier)
  De roti kuskus ging soms open maar als het niet open ging was die net zo lekker en luchtig. Theedoek mochten wij de restjes die vast plakten opeten en daarna ging het de wasmachine in.Ik heb wel een kleine stomer maar zoek de wat grotere geëmailleerde stoompan van vroeger om het een keer te mogen maken en kijken of het lukt.

 9. Harold schreef:

  Mooie uitleg en geweldig weergegeven. Alleen ik mis de 7-up om het mooi open en nog luchtiger te maken.
  Nog een kanttekening is dat ik in je reactie naar Stephen lees dat met 7-up erbij voor het luchtiger en open krijgen van de Kukus eenander recept is, maar dat klopt niet er is maar 1 Roti Kukus zoals iedere Indo weet.
  Uiteraard zal het te maken hebben met het feit dat het een familierecept is, want iedere huishouden kookt anders ( denk aan de wijze van gerechten maken) maar de basis is altijd hetzelfde. Zo ook hierin.
  Verder wens ik je oprecht veel succes met je culinaire video’s want ze zijn wel duidelijk

 10. Pascal schreef:

  Sorry beste Harold, met mijn bescheiden en onervaren mening wil ik wel als indo zeggen over dat er maar 1 roti kukus is…, dat dat hetzelfde is als zeggen dat er maar 1 saté saus is. En dat is niet zo. Mijn oma maakte altijd zonder plastic vergiet roti kukus en is dus al een basic verschil. Enigszins tegenstrijdig als er maar 1 is en tegelijkertijd elke familie anders maakt, is dan toch duidelijk? kan ook niet anders met verschillende factoren(hitte,omvang beslag,kwaliteit,grootte v eieren, snuf of snufje zout. Etc.. Ma’af ja? wil geen digitale zeurpiet zijn. Suc6 allen met experimenteren, mooi en smakelijk nieuw jaar en dank je Pisang Susu!

 11. Maureen schreef:

  Vandaag gemaakt, heb me helemaal aan het recept gehouden en de cake is fantastisch gelukt. Alleen heb ik de binnenkant van het vergiet met bakpapier gevoerd (de plooien met spelden vast gemaakt )zoals mijn moeder dat plachtte te doen

  • Pauline Chavannes de Senerpont Domis schreef:

   Oh Maureen wat leuk om te horen! En wat klinkt dat mooi met bakpapier en de plooien met spelden ;-). FIjn he als een kukus lukt. Ik ga deze week werken aan een kukus die wel vanboven opengaat… maar eerst vandaag mijn tempe gerecht online ;-).

 12. San schreef:

  Ik ga het ook proberen met een vergiet. Op de één of andere manier krijg ik mijn roti koekoes niet lekker luchtig. Ik volg exact het recept van mijn tante, wiens roti koekoes altijd heerlijk luchtig is. Maar wellicht ligt het aan mijn stoompan. Ik heb het nooit daar achter gezocht. Nog een vraagje wat betreft een vergiet. Op de video die bovenaan staat, plaats je een plastic vergiet op de kokende pan. Ben je niet bang dat de vergiet smelt?

  • Pauline Chavannes de Senerpont Domis schreef:

   Dit vergiet kan tegen hitte! Het blijft prachtig in model. Ik heb lang gezocht naar de redenen waarom een kukus soms wel en soms niet lukt. Dit lijkt de oplossing. Ik ben heel benieuwd wat je vindt! Dank voor de lieve reactie.

   • San schreef:

    Ik had een vergiet gekocht, maar uiteindelijk nog niet geprobeerd. Want diezelfde avond ben ik bij mijn tante wezen kijken hoe zij het maakte. Kennelijk is de volgorde heel erg belangrijk van ingrediënten toevoegen. Ook klopt zij de eiwitten apart stijf. Maar ook één vd grootste redenen waarom het bij mij niet meer lukte is omdat ik mijn stoompan op een kleinere pit plaatste. Ik heb het nu op mijn grootste pit gedaan en binnen een half uur goed gerezen, helemaal gaar en lekker luchtig. Dus het moet inderdaad flink stomen… Lekkere recepten deel je overigens :-))

 13. powderbrush schreef:

  ik deed t vroeger in mijn rijststomer.. maar toen ik hier in canada was.. begaf die waterbak het en moest ik anders rijstkoken.. met n electrische.. toen nam ik gewoon n heeele grooote pan en deed daar mijn vergiet in.. ik heb nooit soda water gebruikt zoals die 7Up.. maar gewoon zonder gemaakt off ik deed er baking powder en baking soda in.. en dat werkte altijd goed. .. maar in NL kende ik die poeders niet en ging alles gewoon rijzen.. oh en jaa ik ben n indische ouwe tang.. ik weet wel dat waar ik vroeger ook maar roti kukus at? het smaakte altijd tzelfde HOE men t ook maar maakte.. he IS WEL van belang dus dat de koek openbarst aan de bovenkant.. DAT is nl n vereiste van die koek.. dan betekend het dat t goed gestoomd is geworden.

 14. pricilla schreef:

  Hoi, hij zit nu in de pan en bedenk mij net dat het puntje zout er niet in zit. Heel erg slim ^^ netjes de beschrijving gevolgd en niet nagedacht. Hoop dat hij er oké uit komt! Bedankt voor het delen van het recept 🙂 groetjes p

 15. madelon schreef:

  Selamat pagi,
  Mag ik vragen waar u uw vergiet vandaan heeft?

  • Pauline Chavannes de Senerpont Domis schreef:

   Het is een gewoon vergiet – al wat ouder- het kan tegen hitte. Je kan prima een metalen vergiet gebruiken!

 16. Maria schreef:

  Ik heb zoals het recept gemaakt met een plastic vergiet. Halverwege de tijd merkte ik dat de handvat was gesmolten. Ik heb snel mijn metalen vergiet gebruikt en verder gestoomd. De roti kukus was wel gelukt. Ik heb gemarmerd met cacao-beslag. Ik wou grotere cake maken. Welke verhoudingen moet ik doen? Groetjes

 17. Nienke schreef:

  Ik heb het recept helemaal gevolgd, alleen een piepklein beetje foelie erbij voor de kruidige smaak en een drupje rode kleurstof voor de leuk. Hij was erg goed gelukt en heerlijk van smaak, bedankt voor het recept!

 18. John Pereira schreef:

  Hoi Pauline
  Yoooooooo!! Eindelijk gelukt, ondanks teveel cacao, en het deksel twijfelachtig dicht. Dankjewel..

  Gr John Pereira

 19. Wendy schreef:

  Hi Pauline,

  Ik maak de roti kukus op de Indische manier en in de rijststomer. Per 1 ei gebruik ik 50gr zelfr bakmeel en suiker. Vaak gebruik ik 5 eieren 250gr suiker en 250zelfr bakmeel en daarnaast nog scheut spa rood/ 7up. Dit geeft meer luchtigheid.

 20. Astrid schreef:

  Ik heb een vergiet bij de Ikea gekocht, hij is redelijk breed, dus moet je er ook een iets bredere onderpan onder zetten. En ik bedek de bodem met bakpapier. En als deksel zet ik een vergiet op z’n kop er bovenop en leg daar dan weer 2 theedoeken op. Voor het eerst na al die jaren zo gedaan, bleek dat mijn oma het vroeger ook zo deed bij gebrek aan beter.

 21. Marquida Von Liebenstein zu Sternberg schreef:

  Jouw rotti kukus is net zo geweldig als jouw naam.
  Waar ligt de oorsprong
  Ben benieuwd.

  • Pauline Chavannes de Senerpont Domis schreef:

   Dankje! ;-). Chavannes is de naam van mijn man, ook hugenoten. Net als de Senerpont Domis; ook gevluchte protestanten uit Frankrijk. Domis de Semerpont was een baronfamilie uit Walonie. Domis is oorspronkelijk Amsterdams! ;-). In de 17de eeuw ging mijn tak naar Indië ;-).

 22. Marijna schreef:

  Hoi Pauline,
  ik ben van plan om dit weekend heerlijke roti kukus te maken, jouw recept ziet er super uit! Alleen ben ik nog op zoek naar een goede vergiet om mee te stomen. Welke vergiet heb jij gebruikt? Hij ziet er mooi uit!
  Mijn pan heeft een doorsnede van 24 cm, pak je voor de vergiet dan dezelfde doorsnede?

  Ik hoor graag van je! Bedankt!
  Groetjes van Marijna

 23. Taco schreef:

  Heb deze roti kukus al een paar keer gemaakt, zonder vergiet, in een theedoek vastgezet met houten wasknijpers aan een pan met een bodem water. Werkt perfect en mislukt nooit. Zelfde aantal ingredienten, 22-25 minuten max, anders wordt ie te droog.

  • Pauline Chavannes de Senerpont Domis schreef:

   Wat een ontzettend goed idee! En vast super luchtig wordt ie zo!! Ik wil wel eens zien hoe dat eruit ziet. toP!

 24. Pilou Rühülessin schreef:

  Ik heb hem vandaag gemaakt in de tjendolvergiet
  Maar heb gewone bloem gebruikt en een zakje bakpoeder en is nog gelukt ook!!

 25. Irene schreef:

  Geweldig jou recept. Vaak proberen te maken maar altijd mis gegaan. Dank je voor het delen. Het recept van pandan cake is ook geweldig!!

 26. Tessie schreef:

  Ben ook erg fan van deze cake. Heeft iemand misschien ervaring om deze met glutenvrij meel te maken??

 27. Milou schreef:

  Ik heb deze cake laatst voor het eerst voor mijn vader gemaakt – hij schoot bijna vol toen hij binnenkwam en de cake rook, omdat het hem zo aan zijn (Indische) moeder deed denken 🙂

  Dank voor dit perfecte recept!

 28. Alison schreef:

  Hi Pauline, vandaag voor het eerst roti kukus gemaakt. Braaf alle stappen uit je recept gevolgd. Perfect gerezen en nog beter: smaakte als ‘vroeger’. 😊 fijne herinneringen. Dank je wel voor het delen van je recepten.

 29. Phillip Kraak schreef:

  Vandaag gemaakt zo als vermeld bleef de doek plakken maar hij is goed gelukt.

 30. raymond junier schreef:

  na 2 keer mislukt,is hij nu toch gelukt(moet altijd een beetje goken met meel en suiker, geen weegschaal.
  maar nu toch gelukt,had hem te lang laten stomen. en een keer viel hij in, maar de aanhouder wint. nu smullen en op naar de volgende resept.
  weet jij of 4 eetlepels meel en 4 eetlepels basterdsuiker,ook goed is?
  met vriendelijke groet
  Raymond Junier

 31. Marlies Jager schreef:

  2 keer dit recept gedaan en beide keren niet gelukt helaas, het wil maar niet rijzen terwijl het wel luchtig en rijst in de mixer. Daarna doe ik zoals bescheven het gezeefde meel erbij en dan zie je het al in elkaar gaan. Ik doe dit met een stoompan en leg ik een theedoek erin en een voor de deksel. Het beslag doe ik in de stoompan zodra hij al kookt. Heb je nog tips? Groet, Marlies

  • Vervelend dat het mislukt Marlies, maar dit heb ik ook gehad. Het is zaak dat je de meel rustig en in delen door het beslag zeeft. Daarna doorspatelen en niet mixen uiteraard. Het probleem van het niet rijzen ligt ook aan het feit dat er niet genoeg gaatjes in je stoompan zitten waarschijnlijk en je doek kan te dik zijn. Deze cake moet echt hard stomen. Daarom gebruik ik een vergiet met extra veel gaatjes.

 32. James schreef:

  De roti Kukus is pas gelukt als het is gerezen en open is gegaan. Mijn kukus gaat altijd rijzen en van boven helemaal open.

 33. Petrus schreef:

  Ik heb het recept gemaakt en het is goed gelukt maar niet opengebarsten. Het wel of niet openbarsten ligt niet aan het recept maar volgens mij aan de manier van stomen.
  Als je het recept in cupcake vormpjes doet dan stoom je de cakejes tegelijkertijd ook van boven want de stoom circuleert ook boven de cakejes.
  De bovenkant gaart dan meteen vanaf het begin en wordt wat vaster. Doordat de binnenkant doorgaat met rijzen bast de bovenkant (die gegaard is) open.
  Als je een vergiet gebruikt en de stoom kan niet aan de bovenkant komen gaart ie van onderuit (dus de bovenkant als laatste) en zal nooit openbarsten.

  De oplossing is (volgens mij) een vorm of vergiet gebruiken dat kleiner is dan de stomer waardoor de stoom ook aan de bovenkant van het beslag kan komen. In ieder geval iets om over na te denken…

 34. Jaap schreef:

  Kun je ook roti kukus maken in de stoomoven?

 35. Fredriek schreef:

  Net uit de pan. Ipv 7-up cola gebruikt en cacao toegevoegd. Heerlijk en luchtig.

 36. Tony schreef:

  Hoi wij zijn gek op roti kukus maar als ik er pandan bij doe wordt hij heel erg klef.
  Heb je een tip voor me?

 37. Tony schreef:

  Hoi Pauline ik doe pandan uit zo’n klein flesje vd toko erbij
  Gr Tony

 38. Tony schreef:

  Hoi ik doe er pandan uit een flesje van de toko bij.

 39. Ursula schreef:

  Sinds jaren weer eens Roti kukus gemaakt. Goed gelukt in de oude stoompan van mijn schoonmoeder. Ik heb 1/4 van het deeg met kakaopoeder gemengt en bovenop gedaan…dan met een vork een beetje doorheen “geroerd”
  Mijn man was erg blij met het resultaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *