Workshop Indisch Koken in Amsterdam

Nieuws: de workshops op 23 en 30 mei gaan door! Dus voor wie manis wil leren bakken of een paar heerlijke streetfood gerechten wilt leren maken kan naar Amsterdam komen voor een avond heerlijk snoepen en koken!

Ga hier direct naar de inschrijving: 


Indonesisch of Indisch eten* is niet alleen erg gezond, maar bovendien vreselijk lekker. In de Indische keuken wordt niet gewoon gegeten, maar eerder de hele tijd gesnoept. Om Indisch te kunnen koken moet je wel wat basiskennis hebben om je gerecht tot een succes te maken.

Samen met Eat2Gather organiseer ik in Amsterdam 6 workshops die starten in de maand mei. In een 3 uur durende workshop verspreid over 6 keer neem ik je mee naar de oorsprong van de rijsttafel, leert ze je allerlei soorten sambals ter plekke maken en laat ze je zien hoe je typische Indische snacks thuis bereidt.

Tijdens de cursus blijf je proeven, snoepen en eten. Kom dus niet met een volle maag ;-).

Workshopavonden in de Amsterdamse Jordaan vinden plaats op: 

  • mei: 9, 16, 23, 30
  • juni: 6 en 13

*Indonesisch of Indisch? Als ik het over de Indonesische keuken heb dan bedoel ik de hedendaagse keuken. In de Indische keuken worden de gerechten van gemaakt zoals oma vroeger deed. Typisch Indisch eten vind je terug in de rijsttafel. Ook smoorgerechten zijn typisch Indisch.

Wat gaan we maken?


9 mei
Workshop 1: 4 kleuren
Wist je dat de rijsttafel een Nederlandse uitvinding is? Hoe stel je zo een eetfestijn nou samen? 4 kleuren moeten er sowieso in terugkomen. De typische rijsttafel gerechten ga je aan de hand van duidelijke recepten samen uitwerken en proeven natuurlijk.

 


16 mei
Workshop 2: 
Sambal bij?
De Indonesische keuken kent veel ‘gerechtjes’ die als extra worden geserveerd zoals sambals, pindasausjes en kokosschaafsels.

We koken er wat groenten en rijst bij, zodat we uitgebreid kunnen dippen en proeven.


23 mei
Workshop 3: Manis

De Indische keuken kent ontelbare zoete gerechten die zonder oven worden bereid. We gaan een hele set maken waarvan direct gesmuld kan worden, zoals kue lapis, klepon, wadjik en roti kukus.

 


30 mei
Workshop 4: Streetfood 

In sjieke restaurants worden ze niet verkocht, maar op straat zeker wel. Deze keer maken we echte Indonesische hartige snacks die prima thuis te bereiden zijn en waar je geen kaki lima voor nodig hebt zoals bapao, lemper, martabak en pangsiet.

 


6 juni
Workshop 5: Vis Pedis

Een land met zoveel eilanden kent een enorme variate aan visgerechten. Daarom gaan we in workshop 5 aan de slag met zeer makkelijke tot wat complexere visgerechten, zoals pepesan, vissticks in ketjapsaus, en sambal teri (sambal garnalen).

 


13 juni
Workshop 6: Vega

De Indonesische keuken heeft zoveel gerechten die geen vlees of vis bevatten, maar door de rijke smaken mis je dat niet. We gaan aan de slag met een sambal goreng van kapucijners, tempe goreng en natuurlijk sajoer oblok-oblok.


Kosten

355 euro pp inclusief btw voor 6 kookworkshops of 60  euro pp inclusief btw per workshop (mits genoeg inschrijvingen).

Dranken

Tijdens de workshops wordt er thee en water met sereh en komkommer geserveerd. Andere dranken kun je per consumptie afrekenen.

Locatie

Laurierstraat 250, Amsterdam

Tijd

18:00 – 21:00 uur

Print Friendly, PDF & Email