Nangka Ketjap – Huishoudbeurs Pasar Colors

Nangka Kecap

Vanaf morgen geef ik dagelijks twee kookdemonstraties op de Pasar Colours op de Huishoudbeurs in de Rai. Op het hoofdpodium ga ik laten zien wat voor lekkers je allemaal maken kan met een zoete en een hete ketjap.

Ketjap ABC sponsort mij. Ik heb deze mierzoete ketjap altijd al gebruikt, omdat mijn Indische tante er lang geleden mee kwam en ik meteen verkocht was. Zo lekker zoet en hartig, daar kan je wat mee.

Nangka Ketjap

Ik maak vanaf morgen op het podium het recept voor Nangka Ketjap. Nangka is jackfruit en wordt tegenwoordig veel gebruikt als vleesvervanger in de vegan keuken. Maar het recept dat ik ga maken is een traditioneel gerecht uit Midden Java; daar wisten ze al heel lang hoe lekker nangka is in hartige gerechten.

Mijn jackfruit recept volgt precies de bereiding van een babi ketjap, alleen mag het vruchtvlees iets langer sudderen als je rauwe jackfruit gebruikt uit de vriezer. Dan laat ik de stukjes zo een 15 minuten in de saus garen. Jackfruit uit blik kan wat korter, zo een minuut of 10.

Deze nangka kecap is net als babi kecap de volgende dag het lekkerst!

Lalab van Tomaat

Deze lalab van tomaat is een echt Indonesische salade. Als dressing gebruik ik dit keer een pittige ketjap saus met limoen, knoflook en trassi. Een heel andere manier van tomaat eten!

Het recept (zonder hete ketjap, maar met sambal trassi) vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *