Tong Tong Fair 2019

[soliloquy id=’13261′ type=’gutenberg’]

Wat was het weer sfeervol deze 61ste editie van de Tong Tong Fair in Den Haag. Ik en mijn familie hebben heerlijke dagen gehad. Het eten was weer te gek, de durians goed rijp en de soorten kue vormpjes talrijk; paradijs!

Ruim 80.000 mensen bezochten dit jaar wederom de grootste pasar van Nederland. Een goede opkomst en vergelijkbaar met andere jaren, zegt de organisatie. Ondanks de landelijke ov-staking en de eerste tropische dag in Nederland (hoe toepasselijk) kwam men massaal op de pasar af.

De Indische keuken, die jong en oud inspireert, stond centraal. Er waren dan ook veel derde en vierde generatie Indo’s te vinden op de pasar dit jaar.

Tentoonstelling De Indische keuken, een wereldkeuken

Even perplex om mezelf terug te zien in de prachtige tentoonstelling bij de ingang van de Tong Tong fair . In heldere blauwe tinten werd de Indische Keuken geëerd. Niet alleen ik mocht op de kiek, maar bijvoorbeeld ook Albert Kokosky Deforchaux van Ap Halen, Marc Tierolf onder andere bekend van de Ketjap van Oma Miet, Vanja van der Leeden en Francis Kuijk van Heel Holland Bakt.

Nog even zien wat de sfeer was van de expo? Op de site van de grafisch ontwerper van de tentoonstelling, Sabrina Luthjens, kan je meer foto’s bekijken.

Kooktheater

De tentoonstelling en het kooktheater stonden in het teken van de Indische keuken als wereldkeuken: ‘De Indische keuken neemt je mee naar de oorsprong en laat zien hoe de oost-west-fusion jong en oud inspireert.’

In het kooktheater mocht ik een paar kookdemonstraties geven voor zeer geïnteresseerd publiek die soms zelfs aantekeningen maakten om al het lekkers thuis ook te proberen; precies waarvoor het kooktheater bedoeld is.

Ik maakte tahoe-balletjes, tempé-balletjes en bumbu bali telor. Allemaal recepten gebaseerd op Beb Vuyk’s kookboek. Ook vind ik het belangrijk om te vertellen hoe je ook zonder vlees fantastisch Indonesisch eten kan.

Het theater had echt toppers aangetrokken zoals meesterchefs Pascal Jalhay, Jermain de Rozario en Tim Kan, maar ook Betty van Enst (24 Kitchen) en Francis Kuijk (Heel Holland Bakt).

Jeugdjournaal

Het meest bijzondere optreden was natuurlijk van Eveanna, Nils en Robin die spekkoekies maakten en er het NOS Jeugdjournaal mee haalden.

Het was heel erg inspirerend om tussen zoveel mensen te zijn met precies dezelfde avontuurlijke eetlust. Alle chefs, koks en thuiskoks brachten allemaal hun eigen verhaal en ideeën mee en deelde het met liefde en veel enthousiasme.

Speciale dank aan Marjolein Kelderman die het kooktheater fantastisch regisseerde en programmeerde. Thera, Siu Lien, Francisca en Lara voor hun presentatie en super assistentie. Terima kasih!

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Jan Franje schreef:

    leuk overzicht!

  2. Sabrina Luthjens schreef:

    Ha Pauline, t was heel leuk je even te ontmoeten – en bedankt voor de link naar mijn website. Veel succes met je inspirerende onderneming (nog maar 278 recepten te gaan…) en hopelijk tot ziens!!

  3. Pauline Chavannes de Senerpont Domis schreef:

    Dank je wel. Het was ook zo gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *