Tahoe Pindasaus

Tahoe Pindasaus

Nu we allemaal zoveel mogelijk binnen zitten, probeer ik jullie te inspireren met lekker eten. Wij maken van ons avondeten een klein feestje. Het hoeft niet duur of ingewikkeld. Maar ik vind het wel leuk om juist nu veel nieuwe recepten uit te proberen zoals deze heerlijke tahoe pindasaus.

De tahoe bak ik knapperig in de olie. Dat duurt wel even en benoemt Beb niet echt, maar knapperige tahoe vind ik het lekkerst. Ik bak ze in blokjes in een dun laagje olie, zeker 20 minuten op laag vuur.

De pindasaus is heerlijk op smaak. Zeker met de sambal erdoor. Deze tahoe pindasaus is toevallig ook helemaal veganistisch.

Dit recept is genoeg voor 2 personen en is klaar in 30-40 minuten.


Tahoe pindasaus #350 uit Beb Vuyk’s Groot Indonesisch Kookboek, pagina.

Ingrediënten

 • 1 blok tahoe
 • 3 eetlepels pindakaas
 • 8 eetlepels olie
 • sap van 1 citroen
 • 5 eetlepels gesnipperde uien
 • 2 gesnipperde teentjes knoflook
 • 2 theelepels sambal oelek
 • 2 theelepels Javaanse suiker
 • 3 eetlepels ketjap
 • 1 eetlepel gehakte selderie
 • zout
 1. Snijd de tahoe in dobbelsteenjes.
 2. Bak de uien goudbruin en knappend in de olie; laat ze uitlekken.
 3. Bak de tahoeblokjes ook in dezelfde olie en laat ze uitlekken.
 4. Wrijf knoflook, sambal, Javaanse suiker en pindakaas met elkaar tot een brij en bak die in het restje olie op een laag pitje even goed door en door.
 5. Maak de saus af met de ketjap en roer er dan de tahoeblokjes doorheen.
 6. Maak het geheel af met het citroensap en bestrooi het gerecht bij het opdoen met de gebakken uien en de gehakte selderie.

Tahoe Pindasaus ingredienten

Aan tahoe moet je altijd veel smaak toevoegen want het is een echt basisingrediënt. De pindakaas en mijn mierzoete ketjap (Ketjap Abc) bepalen de smaak. In Beb’s recept staat sambal oelek, maar je kan natuurlijk ook een sambal badjak of sambal trassi gebruiken, maar dan is het gerecht niet meer veganistisch.

Ik begin met het bakken van de uitjes. Die moeten er bovenop aan het eind. Ook start ik meteen met het bakken van de tahoe in blokjes; knapperig in wat olie.

Dan wrijf ik knoflook, sambal, Javaanse suiker en pindakaas met elkaar tot een brij. Voor de Javaanse suiker kan je ook bruine of gewoon witte suiker gebruiken.

Bumbu pindasaus

Mijn pindasaus boemboe bevat stukjes pinda (pindakaas met stukjes). Daar wordt ‘ie wat droger terwijl je wrijft. Dat is niet erg.

Cobek met bumbu pinda

Nu mag dit in de pan met een beetje olie. Door het bakken komen de smaken vrij.

Pindasaus bakken

Zorg dat het niet aanbrandt. Ik zet mijn gas laag en dan kan de ketjap erbij.

Zoete ABC ketjap

Bijna meteen doe ik de tahoe blokjes er bij. Je tahoe pindasaus is bijna klaar. Als ik de blokjes goed heb doorgeschept zodat alles onder de saus zit, doe ik het gas uit en knijp een citroen boven de pan uit. Even goed doorscheppen en uitserveren met de uitjes en (grof)gehakte selderie.

Tahoe blokjes in pindasaus bakken

Meer tahoe recepten zien? Klik hier.
Meer Indische vega-recepten zien? Klik hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Bianca Smit schreef:

  Hoi Pauline,
  is de print-functie uitgeschakeld?
  wel beter voor het milieu.
  gr Bianca

 2. Claudia schreef:

  Mmm, dit klinkt bijzonder lekker. Toevallig pas nog tahoe bij de toko gekocht, ga deze pindasaus op korte termijn uitproberen want de tahoe is qua smaak inderdaad altijd een beetje saai. Merci voor de tip! Vandaag trouwens pas voor het eerst jouw site ontdekt. Ziet er veelbelovend uit 👍🏼

 3. Kattie schreef:

  Dag Pauline, dank voor je heerlijke recepten. Tip: ik laat de tahoe voor het bakken eerst ‘droog’ worden: doe het blok een paar uur tevoren tussen vierdubbelgevouwen keukenpapier onder de vijzel, papier onder en boven; een keer door nieuw papier verwisselen.

 4. Urnic Maduro schreef:

  Hoi Pauline&Katie.ik gebruik Tofupers om de tofu te persen lekker handig.bij bol.com kost tussen de 18a27 euro zijn verschillende,
  groetjes U.Maduro

 5. Ton Peijnenborg schreef:

  Halo Pauline kan ik ook verse koreander gebruiken i.p.v. selderij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *