Sambal Goreng Kwartelei

Mooi niet? Dit zijn kwarteleitjes. Die vind ik altijd zo mooi en lekker. Kwarteleitjes lijken altijd sterker van smaak dan kippeneieren. Ik ga er vandaag een sambal goreng kwartelei van maken, met een bouillon van de sambal die ik van de week maakte: de sambal boeboek kering van Beb Vuyk.

Ingrediënten

18 kwarteleitjes
2 theelepels sambal boeboek kering
1 ui
1 teen knoflook
100 ml kokosmelk
50 ml water

Mijn uitje snij ik in de lengte van de vezel, in halve maandjes dus, dat staat mooi in de kokossaus.

Deze speciale sambal zit vol met gedroogde garnalen (ebi) en jeruk purut blaadjes (citroenblad). De ebi en de jeruk geven veel smaak af aan de bouillon. Ik ben dol op deze sambal boeboek kering. Ik kan er niet vanaf blijven.

Ik bak in twee eetlepels olie mijn ui, knoflook en sambal even kort op tot de uitjes glimmen en slap worden.

Ondertussen kook ik mijn eitjes 3 minuten. Ik laat het water eerst warm worden, maar nog niet helemaal koken. Dan leg ik ze voorzichtig met de schuimspaan in het water en breng het aan de kook. Ik laat ze schrikken in koud water en pel ze.

Een kwartelei heeft best een stevige schil. Wat zijn ze mooi he ;-).

De kokosmelk kan in de pan. Ik breng dit rustig aan de kook en voeg dan de eitjes toe. Die hoeven niet lang, want zijn al gaar, maar ik wil wel dat ze even de smaak van de bouillon in zich opnemen gedurende zo een minuut of twee.

We eten de sambal goreng van kwarteleitjes met een beetje witte rijst en een simpel roerbak groentegerecht (broccoli). Romig, pittig en vol van geur en smaak. Deze sambal kan ook fantastisch een basis zijn voor groentegerechten of een mie. Ik ben nog lang niet uit-geëxperimenteerd.

[su_box title=”Ook met Beb Vuyk’s boek aan de slag?” box_color=”#2fd4e0″]Beb-Vuyk-Indonesisch-kookboekEr is een prachtige herdruk uitgegeven. Bestel hier voor maar 24,95 euro.[/su_box]

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Paul Peucker schreef:

    Heerlijk! Vooral in combinatie met de sambal boeboek kering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *