Kue mangkok

kue-mangkok-closeMijn moeder heeft me speciale kue mangkok bakjes gegeven dus moet ik ze vandaag op deze regenachtige zondag meteen uitproberen. Het handige is dat in deze zoete stoomcakes geen boter of ei gaat. Met wat zelfrijzend bakmeel en suiker ben je er eigenlijk al. Heel handig met onverwachte gasten!

Ga hier direct naar het hele recept voor Kue Mangkok.

kue-mangkok-cups2Het duurt altijd even om je kue te stomen: 40 minuten. De hoeveelheid van mijn recept en de grootte van mijn bakjes, zorgen ervoor dat ik 15 kue mangkoks maak. Ik wil ze niet te groot, want dat eet niet lekker. Dit cakeje is best machtig.

De aardewerken bakjes moet je na het stomen een eind laten afkoelen, dan komen de cakes er makkelijk uit. Dat geldt niet voor de metalen. De cake kan je 5 minuten na het stomen al uit het bakje halen. Ook de vorm vind ik mooi: een ronde onderkant.

Let op dat je de vormpjes goed insmeert met olie of boter.

Ik maak mijn kue vandaag met pandan (groen) en rozensiroop (roze). Warm zijn ze het lekkerst. Ons hele huis ruikt naar kokos. Wat is dat toch gezellig ;-).

kue-mangkok-topshot

Ga hier direct naar het hele recept voor Kue Mangkok.


Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Francis schreef:

    Heb me precies ad hoeveelheden gehouden maar mijn kue mangkok werd niet droog? wat doe ik verkeerd?

    • Pauline Chavannes de Senerpont Domis schreef:

      Oh wat vervelend nou!En ik zie je bericht nu pas… o sorry… ehm…. in wat voor bakjes heb je ze gemaakt??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *