Bananen cake – Kue Pisang

bananencake

Dit is een rijststomercake; gemaakt in mijn elektrische rijststomer! Ik ben dol op taarten die supergemakkelijk te maken zijn en verukkelijk van smaak. Ik maak vaak cake in mijn rijststomer. Bekijk hier mijn mango versie.

Mijn machine heeft een dessertstand, maar je kunt deze bananentaart maken in een eenvoudige rijstkoker met slechts één stand (rijst koken).

Zie je hoe ik het doe? Bekijk mijn video of lees verder voor het recept in tekst en afbeeldingen.


Ingrediënten

 • 250 gram bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1/4 theelepel baking soda
 • 4 eieren
 • 400 gram bananen (zonder schil)
 • sap van een halve limoen
 • 1 theelepel stemgember / babygember
 • 1/2 theelepel cardemonextract
 • 100 milliliter rijstolie
 • 80 gram suiker
 • 1/2 theelepel zout
 1. Doe de bananen, verse babygember en het sap van een halve limoen in een kan en maak het fijn met een staafmixer of keukenmachine.
 2. Voeg de eieren, het suiker, zout, cardamon-extract met het bakpoeder en de baking soda toe in een kom en meng met de hand- of staande mixer tot het licht en luchtig is (ongeveer 5 minuten).
 3. Voeg de olie toe en vouw dit met een spatel door het beslag (gebruik geen mixer meer)
 4. Voeg de bananenmix toe en vouw deze door het beslag.
  Zeef de bloem en voeg deze in 3 porties toe aan het beslag.
  Vet de pan van de rijstkoker in.
 5. Giet het beslag erbij.
 6. Bak 50 tot 55 minuten.
 7. Controleer of de cake gaar is met een spies en serveer.

Deze bananentaart is leuk om met kinderen te maken. Er is geen oven nodig dus het is een stuk minder gevaarlijk.

Beslag bananencake

Mijn dochter Loulou doet de eieren, het suikerzout, het cardamon-extract en het bakpoeder en de bakpoeder in een kom en mengt het met een handmixer tot het licht en luchtig is (ongeveer 5 minuten).

Beslag gieten

Loulou heeft de olie al toegevoegd, dus nu kan de bananenmix (met de twee soorten gember) er nu in. Klop dit beslag vanaf nu niet meer op, anders sla je het luchtige in het beslag.

Beslag in de rijststomer

Zo, bak dit nu 50 minuten in de rijstkoker. Controleer na 50 minuten of je cake gaar is met een satéprikker. Zo niet, laat het dan nog eens 5 minuten in de stomer staan. Je hoeft niets aan te zetten, maar gewoon op de warmhoudstand laten staan.

Ik gebruik mijn dessertstand, maar sommige rijststomers hebben ook een cakestand. Als je dit in een gewone rijstkoker met slechts één stand maakt, zet ‘m dan aan en als ‘ie afslaat, wacht je even en zet je ‘m weer aan totdat ‘ie afslaat. Herhaal dit 50 minuten lang. Doe de deksel niet open, dan stort je cake in.

Wil je meer zoet (Indonesisch) eten zien? Bekijk mijn afspeellijst op youtube of volg deze link naar alle zoetgerechten op dit blog.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *