Gehaktvulling voor Bapao


Ik maak deze gehaktvulling voor bapao als mijn deeg aan het rijzen is. Tijdens dat uur heb je alle tijd om de vulling te maken en te laten afkoelen. Het is oersimpel. Juist de simpele ingrediënten maken het lekker vind ik. Het is een pure smaak; zo komt dit vleesbroodje goed tot z’n recht.

Wil je het wat specialer dan is een theelepel sambal, of hete ketjap een goede toevoeging. Beb heeft het over ‘soya’ waarschijnlijk bedoelt ze ‘zoute ketjap’. Ik ga toch liever voor een zoete ketjap, omdat het in de Chinese keuken ook vaak een zoet vleesbroodjes is. Selderie is er lekker door, maar koriander kan ook (maakt het echt wat anders). Ook maak ik ze vaak met een lenteuitje of bieslook.


Vulsel voor Bak Pao I #533 uit Beb Vuyk Groot Indonesisch Kookboek, pagina 424.

Ingrediënten

 • 1/4 kg varkensgehakt
 • 1 eetlepel olie

Kruiden

 • 1 eetlepel gesnipperde uien
 • sap van 2 teentjes knoflook
 • 1 theelepel suiker
 • 1 theelepel soya
 • 2 eetlepels gehakte selderie
 1. Maak de olie heet, doe het varkensgehakt erin, temper het vuur en braad het +/- 1 minuut.
 2. Voeg er de uien, het knoflooksap, de selderie, suiker en soya aan toe en braad nog 2 minuten langer.
 3. Laat het mengsel afkoelen en vul de broodjes hiermee.

Gehaktvulsel voor Bapao - Ingredienten


Je kan dit ook maken met rundergehakt – maar let dan op dat het niet te droog wordt. Kipgehakt is heerlijk. Het kan vast ook met en groentevulsel. Ga nu naar deeg voor bakpao recept.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Marja schreef:

  Hoi,
  Is een half pond je gehakt genoeg voor 24 Ba Pao’s?
  En hoeft er geen peper en zou en 5 kruidenpoeder of zoiets door voor de smaak? Of iets van gember of gembersiroop? Excuus voor alle vragen maar ik heb nog nooit ba pao gegeten, laat staan gemaakt!
  En het deep maken….kan dat ook in een stand Mixer? Ik heb namelijk een zenuwaandoening aan armen en handen en heb de kracht niet om te kneden.
  Bedankt voor has lezen van mijn vragen. Hopelijk hebt u de antwoorden voor mij. Want ondanks mijn Geri geringe kracht, kook en bak ik erg graag. Het gaat alleen wat trager, maar de slak komt er evengoed als de kikker.
  Met een hartelijke groet,
  Marja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *