Tempé in Tempura met Panko


Wil je nou relatief snel iets lekkers op tafel zetten denk dan eens aan tempé in een tempura met panko. Panko is een Japanse paneermeel die net iets grover is dan gewone ‘Hollandse’ paneermeel. Daardoor wordt de tempeh nog knapperiger.

Deze tempeh in tempura met panko kost een half uur om te maken en een blok tempeh is genoeg voor 3 personen.

Ingrediënten

  • een blok tempeh
  • tempurabeslag
  • panko
  • zout
  • eventueel knoflook

Ik maak eerst een beslagje van tempura meelmix die ik koop in de toko. Je kan hiervoor ook gewoon bloem gebruiken, of rijstmeel. Maar de tempura meel maakt een net even dikker jasje dat goed plakt aan de tempeh.

Ik meng water met het meel en maak het beslag niet te dun. Het moet goed blijven plakken aan de tempeh. Ik roer het beslag niet te veel door. Het beslag hoeft niet super glad te zijn. Dat zorgt juist voor een extra knapperige buitenkant. Vergeet niet nog wat zout toe te voegen. Voor een blok tempeh gebruik ik een theelepel zout.

Extra kruiden
Door het beslag kunnen allerlei kruiden. Je kan een knoflook fijnwrijven met wat zout, gemberpoeder, en laos is ook heerlijk. Of je laat het gewoon bij een knoflookteen met wat zout. Als het zout er maar door gaat 😉 want tempeh is vanzichzelf flauw van smaak.

Ik warm frituurolie op in een klein pannetje en doop een stukje tempeh eerst in het beslag en dan door de panko. Ik bak de tempeh per twee stukjes (anders koelt de olie te veel af) tot ze mooi goud bruin zijn; het perfecte snackje of bijgerecht.

Tempeh met panko

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *