Sambal Selderie

25-sambal-selderie

Zelf sambal maken leek me altijd zo ingewikkeld, maar sinds het boek van Beb Vuyk denk ik daar heel anders over. Deze sambal selderie is er een uit de categorie super simpel. Van verse sambals maak je maar een beetje. Ik serveer ‘m in m’n vijzel (cobek), maar je hoeft deze sambal niet te wrijven.

Deze sambal selderie is voldoende voor 3 personen en is klaar in 10 minuten.


Sambal Selderie # 25 uit Beb Vuyk’s Groot Indonesisch Kookboek, pagina 60.

Ingrediënten

5 lomboks
1/2 teentje knoflook
1 theelepel terasi
1 eetlepel fijngehakte selderie
paar druppels citroensap

Maak een sambal terasi met knoflook en meng er zonder wrijven de gehakte selderie doorheen. Afmaken met een paar druppels citroensap. Deze sambal kan niet bewaard worden.


25-sambal-selderie-ingredienten

Ik gebruik mijn staafmixer om de pepers, knoflook en trassi te hakken. Dan heb je een verse sambal trassi gemaakt. Trassi of terasi is een garnalenpasta die ik koop bij de Toko. Je hebt natte en droge trassi. Allebei werkt prima.

25-sambal-selderie-limoen

Ik gebruik een paar druppels limoensap in plaats van citroensap. Limoen vind ik net iets tropischer smaken. De rode pepers worden iets lichter en feller van kleur, prachtig.

25-sambal-selderie-af

Beb Vuyk heeft fantastische sambals in haar boek. Lang houdbare en verse. Hier vind je het overzicht van de sambals uit haar boek die ik al gemaakt heb.

Beb-Vuyk-Indonesisch-kookboekZelf met het boek van Beb Vuyk aan de slag? Er is een prachtige herdruk uitgegeven. Bestel ‘m hier voor maar 24,95 euro.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *