Omelet met geraspte aardappels

Deze is lekker joh! Deze vegetarische omelet met geraspte aardappels is heerlijk luchtig en knapperig. Ik gebruik vandaag zoete aardappel. Ik gebruik 1 ei en 1 aardappel. Dat maakt drie omeletjes. Ik hou de rest van de ingredienten hetzelfde. Lekker hoog op smaak, jammie. Hier is Beb’s recept.

Dit recept is gemaakt in 30 minuten en genoeg voor 3 personen.


Omelet met geraspte aardappels #337 uit Beb Vuyk’s Groot Indonesisch kookboek, pagina 280.

 • 2 eieren
 • 4 aardappelen geraspt
 • olie of boter
 • kruiden
 • 1 eetlepel gesnipperde ui
 • 1/2 theelepel sambal oelek
 • sap van 1 teentje knoflook
 • zout
 • peper
 1. Klop de eieren luchtig net de uien, de sambal, knoflooksap, peper en zout.
 2. Rasp de aardappelen grof en meng ze door het beslag.
 3. Bak er in de koekenpan koekjes van op de manier van drie-in-de-pan.

Mijn sambal is van de foto gevallen, maar ik doe er nog een halve rawit bij. Een halve Spaanse peper is ook goed qua hitte. Een zelfgemaakte sambal zou niet misstaan bij deze omeletjes trouwens. Vind hier al mijn sambalrecepten.

Het is echt een super makkelijk recept: meng de ingrediënten met de geraspte aardappel en maak flensjes die je in olie of boter opbakt. Ik gebruik voor mijn hoeveelheid (3 flensjes) een kwart theelepel zout en een halve theelepel peper. Voor Beb’s recept zou ik voor een halve theelepel zout gaan en een hele theelepel peper. Selamat makan!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *