Gestoomde Lava Cake Pedis

Lava cake pedis

Dit is een recept dat je op de camping kunt maken. Je hebt een simpele rijststomer nodig of een grote pan en een vergiet met platte bodem. Ik mix een chili peper door mijn beslag, zodat mijn gestoomde lava cakes pedis worden!

Dit recept is genoeg voor 5 cakes van cupcake-formaat. Het is klaar in 30 minuten.

Bekijk mijn youtube-video over gestoomde lava cake pedis of lees verder voor het recept in tekst en afbeeldingen.

Ingrediënten

 • 90 gram pure chocolade
 • 40 gram (pure) chocolade met een smaakje
 • 40 gram ongezouten boter
 • 2 eieren, 1 eigeel
 • 40 gram basterdsuiker
 • 30 gram bloem
 • 1 theelepel vanillesuiker
 • snufje zout
 • 1 Spaanse peper
 1. Smelt de 90 gram pure chocolade met de boter au bain-marie (in een kom bovenop heet water).
 2. Klop de eieren, suiker, vanille en het snufje zout op een hoge stand tot ze super luchtig en licht van kleur zijn (5 minuten).
 3. Voeg de beetje afgekoelde chocolade-botermix toe en schep het door met een spatel (gebruik de garde niet meer).
 4. Zeef de bloem en schep het erdoor.
 5. Giet het beslag in 5 vormen, plaats ze in het vergiet van de stoompan en stoom 5-8 minuten op hoog vuur (afhankelijk van de grootte en vorm van je vormen).

Omdat ik mijn taarten vul met een stuk of twee pure chocolade met een smaakje, kies ik elke keer iets anders. Ik hou van pure chocolade met sinaasappelschil of met frambozen. Ik koop pure chocolade van goede kwaliteit omdat het mijn lava cakes pedis nog rijker van smaak maakt.

Chili

Ik hak mijn chilipeper zo fijn mogelijk en voeg deze toe aan de chocolade. Ik heb de chili aan de smeltende boter-chocolademix toegevoegd (au bain marie) en een keer direct in het beslag; beide manieren zorgen voor dezelfde heerlijke pittige smaak. Het maakt dus niet veel uit wanneer de peper wordt toegevoegd.

Nu klop ik op hoge stand de eieren, samen met de suiker, vanillesuiker (of extract) en zout. Ik mix ongeveer 3-5 minuten.

Ik laat mijn chocolade-botermix een paar minuten afkoelen voordat ik het bij het beslag doe. Anders ben ik bang dat mijn donzige eieren zullen instorten. Ik gebruik een spatel om te mengen. Hetzelfde geldt voor de bloem. Ik schep dit in twee keer voorzichtig door het beslag. Nu is mijn beslag klaar voor mijn vormpjes. Ik heb 5 kleine aardewerken bakjes gekozen, maar metale of glazen kopjes die tegen hitte kunnen werken ook prima.

Het water in mijn rijstkoker bubbelt nu al lekker hard. Het water moet goed koken als ik de vormpjes in het vergiet zet. Ik stoom ze ongeveer 6-8 minuten; afhankelijk van de maat van de vormpjes.

Klaar! Ik laat ze een paar minuten afkoelen voordat ik ze omdraai op een bord. Tijd om te genieten van deze donkere, pittige lava cakes pedis, gemaakt in een stomer. Handig toch?

Wil je meer zoete recepten zien met een Aziatische twist? Bekijk deze link. Of bekijk meer op mijn YouTube-kanaal.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *