Pisang Susu bij Moesson Live!

Trots en geïnspireerd ben ik door de heerlijke middag in de openbare bibliotheek in Amsterdam van Moesson Live. Ik mocht te gast zijn om te praten over makan! Samen met Helena Smit en Vanja van der Leeden werden we geïnterviewd door Vivian Boon, hoofdredacteur van magazine Moesson. Terugkijken? Dat kan hier.

Helena Smit organiseert de populaire Indofoodtours in Den Haag. Helena vertelde ook over haar nieuwe magazine Rakus dat op 8 november verschijnt over Indisch, Indonesisch, Moluks en Peranakan eten in Nederland. Food stylist en schrijver Vanja van der Leeden ken je vast van haar kookboeken Indo Rock en Indo Stok.

Dichter en muzikant Robin Block analyseerde het boek Piekerans van een straatslijper van journalist en schrijver Tjalie Robinson, pseudoniem van Jan Johannes Theodorus Boon (Nijmegen, 10 januari 1911 – Den Haag, 22 april 1974).

Indisch maandblad Moesson bestaat al sinds 1956 en heette eerst Onze Brug. Het magazine ging toen vooral over de opbouw van Nieuw-Guinea, wat het laatste stuk Indonesie was dat Nederland nog in handen had. Men vond dat Nieuw-Guinea een prima plek was om Indische Nederlanders te huisvesten. Maar dat is nooit op grote schaal gebeurd.

Jan Boon is de opa van Vivian Boon en schrijft onder andere onder het pseudoniem Tjalie Robinson. Hij doopte in 1958 Onze Brug om tot Tong Tong. Indo’s en hun ervaringen staan centraal in het tijdschrift. Van de Moesson website:

Vanaf dat moment staan Indische mensen zélf en hun ervaringen centraal in het tijdschrift. Tong Tong wordt hun reddingsboei en Tjalie legendarisch.

Tijdens Moesson Live! vertelde ik over het favoriete recept van mijn opa, babi tomaat. Ook maken? Deze vind je hier.

Wil je graag een receptenwaaier bestellen met 20 unieke Pisang Susu recepten (ook de roti kukus! Klik dan hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *