Pasar Istimewa

Terima kasih voor iedereen die ons een bezoek bracht op Pasar Istimewa in de Brabanthallen afgelopen weekend. Wat was het gezellig!

Naast kookdemo’s op het podium mocht ik ook doorstomen in de prachtige kookstudio die Pasar Istimewa bouwde. Ik maakte vegan bapao.

Ketjap ABC sponsorde de kraam. Ruim 300 van mijn vegan bapao zijn er opgesnoept. Ze werden ruimschoots overgoten met de heerlijke sauzen. Zelf maken? Ik leg het hele recept uit in tekst en een video.

Pasar Istimewa

Marcel Neervoort en Hans van der Meer runnen de Istimewa events samen met een erg gepassioneerd team dat keihard werkt. In sneltreinvaart toveren ze een enorme kale ruimte (Rai, Brabant Hallen of zelfs de tropenkas in Burgers Zoo) om tot een avondmarkt waar je kan verdwalen.

De kraampjes liggen vol met batik jurkjes, kulings (Dutch wives) en prachtige cobeks (vijzels). De beste tjendol nanka en kue lapis kan je er krijgen en de natuurlijk de allerlekkerste saté kambing.

Ook zorgt de pasar voor heerlijke entertainment. Op het podium spelen regelmatig bekende (Indo) artiesten als Wieteke van Dort, Ricky Risolles, Edu Schalk, maar ook Justine Pelmelay komt regelmatig langs en zelfs OG3NE hebben op het hoofdpodium in de Rai gestaan. Sylvia Elders verzorgt de warme en deskundige presentatie.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1353397724739377&set=pb.100002074876115.-2207520000.1569357700.&type=3&theater

De eerst volgende pasar is in Alphen aan de Rijn. Ook daar mag ik bij zijn. Kom je ook?

Elk jaar verzorgt Istimewa ook een pasar midden in de tropenkas van Burgers Zoo: Pasar Malam in de Bush.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *