Koude Wortel Soep

Ik ben dol op NHK; het Japanse kanaal dat in het Engels uitzendt. Natuurlijk kijk ik al hun eetprogramma’s. Ik moet giegelen om het cultuurverschil; hoe Japanners lachen en enthousiast zijn. Ik vind het geweldig. Het eten is niet zo maar een prakkie, maar van hoogstaande kwaliteit.

Vooral het programma ‘Dineren met de Chef‘ kijk ik graag. Rika Yukimasa maakt een super makkelijke koude wortelsoep. Eigenlijk is het een gazpacho, maar dan met melk, wortel en suiker.

Het enige dat je doen moet is het verwarmen van een wortel in de magnetron. Blenden in een plastic kan, melk en suiker toevoegen en serveren met wat peterselie en olijfolie. Zo simpel en ongelooflijk gezond!

Op naar de moestuin

Een vriend van ons heeft een tweeling gekregen en heeft geen tijd meer om in zijn mooie tuin te oogsten. Dus hij vraagt ons om te helpen. Geen probleem. Loulou is er klaar voor!

Kijk nou; dit is de opbrengst. De wortels lijken anders maar zijn super zoet en lekker.

Recept wortel gazpacho

Ik maak de wortels schoon. Snijd ze in vier en doe ze in een kom afgedekt 6 minuten in de magnetron.

Dan gaat de staafmixer erop en maak ik een dikke saus. Ik proef hoeveel suiker erbij moet. De wortels zijn behoorlijk zoet van zichzelf, dus een theelepel is wel genoeg.

Vervolgens doe ik koude melk er beetje voor beetje bij (en blend nog een paar keer) tot het een en romige soep is. Een mespuntje zout, haalt de zoetigheid nog meer op. Dus vergeet dat niet.

Serveer met wat peterselie en olijfolie staat in het recept. Ik laat het weg. Het is zo al mooi.

Dit is een perfecte lunch, voorgerecht of zoals ze bij ‘Dining with the Chef’ doen; bijgerecht.

Koude Japanse Wortelsoep

Je kan ook variëren natuurlijk door er verse gember door te doen, een paar stukjes chili peper en wat munt!

 

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *