Streetfood Serie Netflix

Jajan Pasar Streetfood Netflix

Dit moet ik even met jullie delen. Er is een nieuwe serie op Netflix net gestart over Streetfood in Yogyakarta. Prachtige persoonlijke portretten van heel gewone mensen met een bijzonder verhaal, die buitengewoon lekker en mooi eten maken.

Jajan Pasar

Streetfood Serie Netflix
Een van de verhalen gaat over Mbah Satinem; een oude dame die nog jajan pasar maakt op de traditionele manier.

Vooal de aflevering over Streetfood in Yogyakarta vind ik geweldig. Het gaat over Jajan Pasar: de zoete snacks die op de markt worden verkocht. De aflevering laat onder andere Mbah Satinem zien, een oude dame die haar hele familie onderhoudt met haar traditionele jajan pasar. Ook de hedendaagse snacks komen aan bod die meer kleur en variatie hebben.

Ik hou van series als deze. De andere afleveringen gaan elke keer over een ander Aziatisch land met hun favoriete Streetfood en hun beste verkopers. Het verhaal over Thais Streetfood en een chef die er een Michelinster voor krijgt, is ook zeker een aanrader om te kijken.

Mijn Jajan Pasar

Kue Pisang
Kue Pisang

Geïnspireerd door al het lekkers? Probeer eens ‘mijn’ jajan pasar uit en bekijk deze link met al mijn Indische zoete snacks of mijn youtube playlist met mijn zoetrecepten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *