Droog gebakken aubergines

In dit recept van droog gebakken aubergines worden de aubergines in een jasje van bloem en ei gebakken. Lekker is dat! Ook zijn deze gebakken aubergines super makkelijk om te maken en snel klaar. Dit recept is vegetarisch.

Dit recept is klaar in 20 minuten en genoeg voor 3 personen.


Droog gebakken aubergines II (gorengan terong) #400 uit Beb Vuyk’s Groot Indonesisch Kookboek, pagina.

Ingrediënten

  • 1 grote terong (aubergine)
  • 1 ei
  • 1 lepel bloem
  • 1 à 2 lepels water

Kruiden

  • olie
  • peper
  • zout
  1. Was de aubergine, snijd haar in plakken en bestrooi die met peper en zout.
  2. Maak een beslagje van ei, bloem, water en zout.
  3. Haal hier de plakken aubergine doorheen en bak ze in de olie (of boter) geelbruin.

Ik snij de aubergine in dunne plakken van ongeveer 1 centimeter en bestrooi ze rijkelijk met peper en zout. Dan maak ik een beslagje van ei, meel en 1 eetlepel water. Ik merkte dat het beslag je wat dun was, dus heb nog een beetje meel toegevoegd zodat het goed aan de aubergines blijft plakken.

Aan het beslag heb ik ook een halve theelepel zout toegevoegd. Het is belangrijk om een beslagje te maken dat goed op smaak is, want dat heeft een aubergine wel nodig.

Toen een pan op het vuur gezet en daar een klontje boter in laten smelten. Boter zorgt voor een mooi bruin korstje. De plakje heb ik door het beslag gehaald en toen op een rustig vuurtje knapperig gebakken aan beide kanten.

Ik vind dit echt een leuk recept dat heel goed werkt als onderdeel van een kleine vegetarische rijsttafel bijvoorbeeld. We eten dit met gebakken tahoe, een komkommersalade en witte rijst.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *