537 Loempia III

Loempia vulling met garnalen en gehakt

Loempia vulling met garnalen en gehakt

Deze loempia vulling is knapperig en rijk. De combinatie van vis en vlees is heerlijk. Het vis zout het vlees. De prei en taogé zorgen voor een knapperige hap.


Loempia III uit Beb Vuyk’s Groot Indonesisch Kookboek, pagina 426.

Ingrediënten

10 loempiavelletjes (recept 538)
150 gram mager varkensgehakt
100 gram garnalen
1 eetlepel gesneden prei
2 eetlepels taogé
soya
olie
zout

Voor het bakken:
1 losgeklopt ei
olie

Hak de garnalen zo fijn mogelijk. Maak 1 eetlepel olie heet. Roer er het gehakt doorheen. Temper het vuur en bak het vlees 3 minuten. Voeg nu de garnalen toe en bak nog 1 minuut langer. Doe er vervolgens de prei bij en de taogé bij en bak opnieuw 1 minuut langer. Roer er de soya door en laat het mengsel op een zeef afkoelen. Het mag vooral niet te vochtig zijn. Leg op ieder velletje 1 à 2 eetlepels van de vulling. Sla het velletje dicht en plak het vast met het geklopte ei. Vouw ook de kanten om en plak ze dicht. Maak de olie zo heet mogelijk. Bak de loempia aan beide kanten goudbruin. Houd ze zo nodig korte tijd warm in een matig lauwe oven +/- 100 graden Celsius (gasovenstand 1 0f 2). Serveer ze met een der zoet-zure sauzen (Zie Hoofdstuk Sauzen).


 

Loempia vulling met garnalen

De garnalen zorgen voor een fijne zoute smaak. Proef je vulling wel even want die van mij kon best wat extra zout gebruiken. Omdat er ook nog deeg om heen komt mag de vulling vol van smaak zijn.

Loempia vulling met gehakt

Ik heb de vulling goed gebakken maar niet te lang. Als alles gaar is en de prei nog knapperig, giet ik de vulling in een zeef en laat het uitlekken en afkoelen. Als je vulling te nat is, scheurt je loempia velletje.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.