Pasar Istimewa in Alphen

Ik met Saskia de Vries van Pasar Istimewa

Wat was het weer een feest! Pasar Istimewa in Alphen aan de Rijn vierde een jubileum: dit jaar was de 15de keer dat Pasar Istimewa in Alphen neerstreek.

Dit evenement is midden in een winkelcentrum waar een complete nachtmarkt is opgebouwd inclusief foodcourt, waarzeggers, sieraden, keukenbenodigdheden, sambal en batik. Op twee podia traden de beste Indische artiesten op zoals Tante Lien & Aïs Lawa-Lata, Ester Lamata, Grace Reece, dansgroep Sekar Ayu en Edu Schalk. De presentatie lag, zoals altijd, in de professionele handen van Sylvia Elders.

Rudjak Manis

Ik mocht samen met mijn pasar collega’s de Ketjap ABC-stand runnen, waar ik dit keer rudjak manis maakte. Zo leuk om bezoekers te laten proeven en zien wat je allemaal met ketjap kan doen.

Roedjak manis is een zoet-hartige mix van groenten en fruit met een licht pittig sausje. Roedjak is heerlijk bij Indisch eten. Het is fris en een beetje pittig. Ik ben dol op de zoet-hartig smaakcombinatie. De roedjaksaus is makkelijk zelf te maken. Ga naar het recept.

Heb je geen ananas of kruisbessen, dan mogen volgens Beb Vuyk, allerlei andere vruchten worden gebruikt, denk bijvoorbeeld aan (onrijpe) mango, meloen of papaja.

Op Pasar Istimewa in Alphen aan de Rijn maakte ik mijn roedjak met komkommer, ananas, granny smith appels en granaatappelzaadjes. Deze heerlijk knapperig, zoete zaadjes werken erg goed in roedjak manis.

De stand liep goed. Veel foodlovers kwamen even buurten om te proeven en de ketjap manis mee naar huis te nemen. Erg leuk om te horen hoe mensen genieten van Indisch eten en wat ze leuk vinden om zelf te maken. Er kwamen zelfs een paar Pisang Susu fans voorbij! Dank voor alle gezellige gesprekken en de gedeelde liefde voor deze overheerlijke keuken.

Zin om ook eens een pasar van Istimewa events bezoeken? Check deze link voor de agenda. De eerstevolgende pasar is Pasar Istimewa in the Bush. Een zeer bijzondere pasar midden in de tropenkas van Burgers Zoo.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *