Pandan Cream Cheese Taart

Ik ben dol op koken met pandan en ik in het maken van taarten in een rijstkoker. Deze pandan cheesecake is supermakkelijk te maken en is licht, bijna als pudding. Dit is een taartje waarvan je niet in slaap valt. Ook maakt bakken in een rijstkoker het leven gemakkelijker.

Bekijk mijn video waarin ik mijn recept uitleg of lees verder en zie het recept in tekst en afbeeldingen.

Kookboekschrijvers Karen Tack en Pam Anderson schreven een interessant artikel over verschillende cream cheese cakes. Ze zeggen: je kunt cream cheese taart maken die zacht en romig zijn, licht en luchtig, of stevig en compact. Pas de oventemperatuur of eiwitten aan en je hebt een ander soort cake.

Ik maak van mijn pandancake graag een puddingachtige, romige textuur, die best stevig is, maar niet te compact. Omdat ik de mijn taartje maak in een rijstkoker, kan ik de cake niet in een kom met water garen. Het zal dus anders uitpakken dan wanneer een oven wordt gebruikt. Ik kies ervoor om de eieren te scheiden omdat ik heb geëxperimenteerd en de lucht in het eiwit zorgt voor een luchtigere puddingtextuur.

Cheesecake is meestal te zwaar voor mij. Ik bestel het nooit en maak het nooit zelf. Tot nu dan. Ik heb daarom een veel lichtere versie bedacht. Ik voeg geen extra boter toe aan het beslag en gebruik maar 50 gram suiker. Ook is deze cake niet groot. Het bedenkt de bodem van mijn rijstkoker. Ruim voldoende voor ons 3 persoons huishouden.

Deze cake is genoeg voor 8 porties en is in 2 uur gaar.

Pisang Susu’s Pandan Cheese Cake in een rijstkoker.

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 3 eiwitten
 • 200 gram roomkaas
 • 70 gram bloem
 • 150 milliliter kokosmelk
 • 50 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker / 1 theelepel vanille-extract
 • 1/2 theelepel zout
 • 1 theelepel pandan-extract
 • 40 gram geraspte kokos
 • 20 gram grote kokosschaafsel
 • boter om de pan in te vetten
 • limoensap

Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.

 1. Klop je eiwitten in een superschone kom met super schone gardes, anders zal je eiwit niet stevig worden.
 2. Voeg de helft van de suiker in twee porties toe aan het eiwit en mix op hoge stand.
 3. Klop nu twee eieren en voeg de rest van de suiker, zout en vanillesuiker (of vanille-extract) toe.
 4. Voeg de roomkaas toe en klop erdoor.
 5. Voeg de kokosmelk toe en klop erdoor.
 6. Zeef nu de bloem en zeef het in twee badges. Gebruik een spatel om het erdoor te scheppen.
 7. Voeg nu ook in twee tot drie porties het eiwit toe.
 8. Zorg ervoor dat je rijstkoker warm is, ik zet hem op stomen om de machine warm te maken.
 9. Vet de pan van de rijstkoker in.
 10. Giet het beslag erin.
 11. Zet op cake of dessert stand of op gewone rijststand.
 12. Laat het in totaal een uur zitten – ook al staat de rijstkoker op warmtestand.
 13. Giet meer dan de helft van de fijngeraspte kokos over de cake en laat een half uur afkoelen in de kom op het aanrecht.
 14. Eet meteen of zet 24 uur in de koelkast voor een iets stevigere taart.
 15. Serveer met de rest van de geraspte kokos erover en voeg ook de grotere krullen toe, zoveel je wilt.

Ik voeg de laag kokos toe terwijl mijn pandan cheese cake afkoelt. Als je hem omdraait om te serveren, vormt hij een mooi laagje aan de onderkant.

Deze cake kun je een dag van tevoren maken en laten opstijven in de koelkast. De smaken passen beter bij elkaar. Het wordt ook wat steviger. Laat het 30 minuten op het aanrecht staan ​​voordat je het serveert, om de cake wat zachter te maken.

Pandan extract

Pandan extract gemakkelijk zelf maken. Het zal niet zo helder groen zijn als de synthetische kleuren, maar heeft wel ‘ie verrukkelijke smaak.

Ga naar dit artikel en lees meer over pandan en pandanextract.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *