Indische Omelet van Krab

We zijn enorm aan het genieten van Beb Vuyk’s hoofdstuk ‘eiergerechten’. Dit is haar recept voor een omelet met krab, maar ik kon geen krab in blik vinden. Gek, want vroeger maakte ik regelmatig krabsalade met krab uit blik. Ik zal nog wat beter zoeken.

Hollandse garnalen

Nu vind ik Hollandse garnalen een prima alternatief voor krab. Maar dan bedoel ik ook echt Hollandse garnalen, geen Noorse. Hollandse garnalen zijn vol van smaak en zacht en klein; bijna net zoiets als krabvlees.


Omelet van Krab #332 uit Beb Vuyk’s Groot Indonesisch Kookboek pagina 277.

Ingredienten

 • 4 eieren
 • 2 eetlepels krab uit blik
 • 4 eetlepels water
 • 2 eetlepels olie

Kruiden

 • 1/2 theelepel gemberpoeder
 • 1 eetlepel gesnipperde selderie, bieslook of een mengsel van beide
 • peper
 • zout
 1. Klop de eieren met het water, peper, zout, gemberpoeder, selderie en het krabvlees.
 2. Bak er op de gewone manier een omelet van.
 3. Rol haar op, snijd haar in schuine repen van 2 á 3 cm en serveer haar met een chili-saus (in flesjes verkrijgbaar).

Wat zien de garnalen er lekker uit. Ik heb knoflook bieslook uit de tuin over, dus dat gaat perfect samen met mijn omelet van krab, onee van garnalen ;-).

Ik doe precies zoals Beb schrijft: alles (eieren water, peper, zout, gemberpoeder, selderie en mijn garnalen) in een schaal en meng even goed met een vork. Het ei wordt ondanks dat het schaaltje vol zit toch goed schuimig.

Dit giet ik in een pan waarin twee eetlepels olie al zijn opgewarmd. Ik laat dit op laag vuur rustig gaar worden. Ik keer de omelet niet om.

Ik wil namelijk dat de binnenkant mooi sappig blijft. Ik ben zelf niet zo dol op omelet als het aan beide kanten drooggebakken is. Ik rol de omelet in de pan voorzichting met twee houten lepels op.

Dit laat ik nog even garen, zodat de binnenkant niet rauw is. De garnalen hoeven alleen opgewarmd omdat die al gaar waren.

Als mijn omelet klaar is, laat ik het op een bord glijden en snij het in brede repen vlak voor opdienen (dan is ‘ie wat afgekoeld en kan ‘ie makkelijk worden aangesneden).

Ik krijg inspiratie van deze omelet en wil meteen door met de omelet met kokosmeel of een sambal goreng van omelet. Deze recepten komen er snel aan. Voor nu kan je genieten van mijn eiergerechtenoverzicht hier; daar staan ook vegetarische versies tussen.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Paul schreef:

  Simpel maar heerlijk recept. Ik heb er de oerapan I salade bij gegeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *