Beste Online Chefs

Ik kan mijn avonden vullen met kijken naar geweldige food TV door de beste online chefs. Ik volg een paar chefs die naast fantastisch eten ook prachtige video’s maken met een hoog zen-gehalte. Je wordt helemaal ondergedompeld in hun wereld.

Een van mijn favoriete chefs die rustgevende maar informatieve video’s maakt, is 李子柒 Liziqi. Zij is een Chinese youtuber die miljoenen views heeft. Haar video’s zijn heel rustgevend, met meestal slechte muziek (dat vind ik juist zo geinig), maar prachtig in beeld gebracht. Liziqi’s eten is te gek. Ze plukt uit eigen tuin, of trekt de natuur in en verzameld de meest exotische kruiden, vruchten en paddestoelen. Ik leer door te kijken; zeer inspirerend.

Julia Child en Mary Berry

Volg mijn Julia Child board op Pinterest

Niet alleen chefs van nu kijk ik graag, maar ook juist naar chefs van toen zoals Julia Child en Mary Berry; het is razend interessant hoe men in de jaren ’70 kookte. Ook zijn Child en Berry zulke goeie chefs dat ze je echt de basis van koken leren. Ze behandelen allerlei ‘westerse’ gerechten; van boontjes koken tot ingewikkelde souffles.

Streetfood en Chef’s Table

Ook ben ik een grote fan van programma’s als ‘Streetfood‘ op Netflix of ‘Chef’s Table‘. Deze programma’s inspireren ook, maar zijn nog meer geproduceerd waarom ik soms wel vind dat het niet meer over eten gaat, maar vooral over het ‘gevoel’ rondom eten. Ik leer er niet echt van koken, maar krijg vooral inzicht in wat chefs inspireert om ongelooflijk eten te maken.

Socials

Als ik nieuwe youtubbers vindt die je zeker niet mag missen, dan deel ik dat natuurlijk direct. Welke chef volg jij? Ik hoor het graag.

Pisang Susu op youtube

Leuk om mij te volgen via youtube? Dat kan hier. Ik zet wekelijks een nieuwe video online. Wil je graag een recept zien? Laat het me weten en ik ga voor je aan de slag.

Wie inspireert jou?

Graag hoor ik wat jouw beste online chefs zijn! Waar haal jij je inspiratie vandaan voor een overheerlijk nieuw recept? Laat het weten in de comment box hieronder.


Direct de keuken in met Pisang Susu? Dat kan nu met de Gerechtenwaaier. Voor 10 euro (+verzendkosten) heeft u de waaier met 20 originele recepten in huis. Klik op de banner hieronder om te bestellen. 


Beb-Vuyk-Indonesisch-kookboek

Zelf met het boek van Beb Vuyk aan de slag? Er is een prachtige herdruk uitgegeven. Bestel ‘m hier voor maar 24,95 euro.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *