Gekookte Pangsit – Wonton Soep

Deze gekookte pangsit of wontonsoep is te gek. Ik ben gek op bamiesoep maar de gekookte pangsit overtreft het misschien wel. Ik maak vandaag Beb Vuyk’s recept #543 Gekookte Pangsit.


Gekookte Pangsit #543 uit Beb Vuyk’s Groot Indonesisch kookboek, pagina 430.

Pangsit wordt ook gekookt in bouillon als soep gegeten. Maak pangsits zoals in recept 539 en verder is beschreven. Breng 1 liter sterke kippebouillon of een mengsel van kippe- en varkensbouillon aan de kook en laat de pangsits (+/- 10 à 12 op 1 liter bouillon) er 10 minuten in meekoken.

Meng voor het opdoen een eetlepel fijngehakte selderie en 1 eetlepel fijngehakte prei door de soep heen. 


Je kan wonton of dumplingdeeg kopen (bij een Toko bijvoorbeeld) of zelf maken. Bebs recept #539 legt precies uit hoe.

Voor de vulling gebruik ik half om half gehakt, knoflook, peterselie, oester- en sojasaus. Voor een uitgebreid vullingrecept klik hier.

Voor onze pangsitsoep snijden we in plaats van vierkante deegjes ronde uit. Let op wanneer je ze opstapelt, zoals mijn dochter doet op de foto, je ruim voldoende bloem er tussen doet, anders gaan ze uiteindelijk toch plakken.

Voor invriezen doe ik bakpapier tussen elk deeg plakje.

Loulou (7 jaar) vindt het geweldig om de deegjes te vormen. Ze wil voor de soep allemaal verschillende maken. Goed idee. Ze haalt haar inspiratie uit deze video.

Soep

Mijn man is allergisch voor kip. Daarom kies ik voor een runderbouillon om de pangsit in te koken. Ook kan hij niet tegen selderie, dus neem ik daarvoor in de plaats peterselie. Ook erg lekker. Ik snij een half uitje fijn en doe een handje door de bouillon. Samen met een salamblad (Aziatisch laurier) en twee citroenblaadjes (jeruk purut).

Ik breng de boullion aan de kook en laat de pangsit of wonton er 10 minuten in meekoken.

De vulling is trouwens rauw. Het is echt niet nodig om het gehakt eerst de bakken. Na 10 minuten is alles helemaal gaar en niet droog.

De wontons groeien iets door het koken, zorg dus voor een ruime pan.

Opdienen

Ik dien ze per 3 stuks op en gooi er nog wat peterselie over. Dat staat zo mooi. We eten het als voorafje maar het is natuurlijk ook een perfecte lunch of zelfs ontbijt.

[su_box title=”Ook met Beb Vuyk’s boek aan de slag?” box_color=”#2fd4e0″]Beb-Vuyk-Indonesisch-kookboekEr is een prachtige herdruk uitgegeven. Bestel hier voor maar 24,95 euro.[/su_box]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *