Pasar Colours Huishoudbeurs

Regenjas aan en een grote tas mee? De huishoudbeurs gaat nu van start en dat is perfect met dit weer. Zeker als je even de Pasar komt bezoeken. Op de huishoudbeurs is een speciale pasar malam ingericht: Pasar Colours. Het is er altijd lekker warm en super gezellig. Je kan er prachtige batiks krijgen, rolkussens voor op de bank of in bed (guling) en uiteraard geweldig snacken.

Kookdemonstraties

Ik mag er wederom een kookdemo geven en de ABC-stand verzorgen. Ik heb er super zin in! Ik ga onder andere sambal ketjap maken.

Op de pasar colours in de Brabanthallen maakte ik vorig jaar vegan bapao.

Op het podium laat ik zien wat ik in de ABC-stand aan het maken ben die dag. Zondag ga ik zelf sambal maken. Ik laat zien hoe je van twee basissambals een echte sambal ketjap maakt. Je kan komen proeven in de stand en als je het leuk vindt een fles ketjap meenemen; die zijn te krijgen tegen grote korting.

Ik treed op om:

  • Zo 23 feb – kookdemo om 13:45
  • Wo 26 feb – kookdemo om 14:00
  • Do 27 feb – kookdemo om 14:00
  • Vr 28 feb – kookdemo om 13:15
  • Zo 1 mrt – kookdemo om 13:30

De rest van de dag sta ik in de ABC-stand. Zin in een praatje? Of lekker even komen proeven: je bent van harte welkom.

Thema’s: Indisch, Surinaams en Portugees

Pasar colours is altijd meer dan een Indische pasar. De organisatie zorgt altijd voor creatieve afwisseling elke dag. Daarom is het leuk om de pasar meerdere keren te bezoeken gedurende de huishoudbeurs. Op donderdag bijvoorbeeld staat de pasar in het teken van Suriname en op vrijdag van Portugal. Ik zal dan ook aangepaste demo’s laten zien.

Indische dagen

Zondag, woensdag en zondag 1 maart dan maak ik handgemaakte sambals. Tijdens de demo laat ik zien hoe je sambal oelek, sambal trassi, sambal ui en sambal ketjap maakt.

Surinamedag

Voor Surinamedag maak ik een echte Surinaamse nasi goreng, met piment, garnalen en zoute ketjap.

Portugese dag

Tijdens de Portugal dag ga ik voor feijoada. Dit gerecht wordt namelijk ook gegeten op Timor. De Portugezen hebben Indonesië net als de Nederlanders in eten en taal beïnvloed toen ze daar de macht hadden. Denk bijvoorbeeld aan het woord voor kaas in het Indonesisch: keju. Dat is hetzelfde in het Portugees. Het recept hiervoor volgt nog.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *