Pisang Susu Kookworkshop

PISANG SUSU KOOKWORKSHOP

Wil je beter worden in zelf bumbu’s maken of geïnspireerd raken door onbekende Aziatische recepten?


Op dit moment liggen mijn kookworkshops stil in verband met andere bezigheden.

Een Pisang Susu kookworkshop is altijd op maat; voor elke kookworkshop van minimaal 3 uur, kan je zelf aangeven welke gerechten je wilt bereiden.

Workshops kunnen bestaan uit een middag puur concentreren op een paar soorten Indonesische streetfood zoals bapao, lemper en pangsit of een uitgebreide rijsttafel met alle facetten.

Aan huis of op locatie

Pisang Susu komt graag naar je toe om aan huis de workshop geven. Je hoeft er geen bijzondere keuken voor te hebben of heel groot te wonen. Indisch eten is niet heel bewerkelijk en er zijn niet extreem veel attributen voor nodig.

Is het toch handig om op een externe locatie de workshop te volgen, dan regelt Pisang Susu een professionele keuken, maar deze moet wel apart worden gehuurd.



Meerdere lessen

Een workshop kan eenmalig zijn, maar ook een set van meerdere lessen die verdeeld zijn over bijvoorbeeld een maand; één keer per week komen we dan samen om in meer detail Indisch eten te bestuderen, te maken en vooral te proeven.

Kostenindicatie

Afhankelijk van specifieke eetwensen en het aantal personen kost een Pisang Susu kookworkshop tussen de 45 en 65 euro per persoon, inclusief boodschappen en BTW, exclusief reiskosten.

Mail pauline@pisangsusu.com uw wensen dan ontvangt u binnen één dag een op maat prijsopgave.


Download de flyer

Hoe meer mensen deelnemen aan de workshop hoe goedkoper het per persoon wordt. Download hier de Pisang Susu workshop flyer om uit printen.


Workshop voorbeelden ter inspiratie

Workshop #1: vier kleuren

Wist je dat de rijsttafel een Nederlandse uitvinding is? Hoe stel je zo een eetfestijn nou samen? 4 kleuren moeten er sowieso in terugkomen. Een set van typische rijsttafel gerechten ga je aan de hand van duidelijke recepten samen uitwerken en proeven natuurlijk.

Workshop #2: Sambal!

De Indonesische keuken kent veel ‘gerechtjes’ die als extra worden geserveerd zoals sambals, pindasausjes en kokosschaafsels. We koken er wat groenten en rijst bij, zodat we uitgebreid kunnen dippen en proeven.

Workshop #3: Manis

De Indische keuken kent ontelbare zoete gerechten die zonder oven worden bereid. We gaan een hele doos vol maken waarvan direct gesmuld kan worden, zoals kue lapis, klepon, wadjik en roti kukus.

Workshop #4: Streetfood 

In sjieke restaurants worden ze niet verkocht, maar op straat zeker wel. Deze keer maken we echte Indonesische hartige snacks die prima thuis te bereiden zijn en waar je geen kaki lima voor nodig hebt zoals bapao, lemper, martabak en pangsit.

Workshop #5: Vis Pedis

Een land met zoveel eilanden kent een enorme variate aan visgerechten. Daarom gaan we aan de slag met zeer makkelijke tot wat complexere visgerechten, zoals pepesan, vissticks in ketjapsaus, en sambal teri (sambal garnalen).

Workshop #6: Vega

De Indonesische keuken heeft zoveel gerechten die geen vlees of vis bevatten, maar door de rijke smaken mis je dat niet. We gaan aan de slag met een sambal goreng van kapucijners, tempeh goreng en natuurlijk sajoer oblok-oblok. 


Mail pauline@pisangsusu.com uw wensen dan ontvangt u binnen één dag een op maat prijsopgave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *